Goede zorg na de zwangerschap kan niet genoeg benadrukt worden. Tijdens de postpartumperiode, die direct na de bevalling begint en eindigt wanneer het lichaam terugkeert naar de mamaverzorging van voor de zwangerschap, ondergaan moeders veel emoties, aanpassingen en verantwoordelijkheden. Zorg goed voor jezelf.

Nadat de zwangerschapsperiode voorbij is, is de eerste prioriteit van elke nieuwe moeder om goed voor zichzelf te zorgen na de zwangerschap. Dus gedurende de eerste zes tot acht weken moet u zich concentreren op volledige rust, een uitgebalanceerd dieet en andere mensen die voor uw pasgeboren baby zorgen.

blijven

Een kind moet meestal om de drie uur worden gewekt om te worden gevoed, verschoond en getroost. Dat betekent dat het even duurt voordat je 8 uur onafgebroken kunt slapen. Ondertussen moet je zoveel mogelijk slapen. Slapen doe je het beste als je kind slaapt. Houd uw kind ‘s nachts dichtbij, zodat u geen problemen heeft om ze te voeden.

voeding

Als je zwanger wordt, ondergaat je lichaam veel veranderingen. Uw hoogste prioriteit is daarom om uw lichaam te laten genezen. Het eten van een goed, uitgebalanceerd en voedzaam dieet kan u helpen om na de zwangerschap om te gaan. Uw dieet moet bestaan uit volkorenproducten, verse groenten, vers fruit, melk en zuivelproducten, mager vlees, linzen, bonen en natuurlijk veel water. Vermijd het consumeren van cafeïne, alcohol, vet voedsel en suiker. Lees een goed boek over voeding na de zwangerschap om een idee te krijgen van wat en hoeveel je moet eten. U kunt ook met uw arts praten over een goed dieet na de zwangerschap.

helpende hand

Een pasgeboren baby heeft veel werk te doen en is misschien nog niet klaar voor de taken die voor hem liggen. Zoek dus, indien mogelijk, iemand om u te helpen met klusjes, zodat u en uw partner zich op de baby kunnen concentreren. U kunt voor taken vertrouwen op vrienden, familie of betaalde zorgverleners. Minder belasting verhoogt uw kansen op een snel herstel.

Zorg na de zwangerschap betekent ook alles in het werk stellen om er goed uit te zien na de zwangerschap. U moet dus eerst al het of bijna al het gewicht verliezen dat u tijdens de zwangerschap hebt opgedaan. Dit betekent deelnemen aan een oefenprogramma. Doe eerst lichte oefeningen. Wanneer uw lichaam herstelt, kunt u krachtig sporten. Praat met uw arts of fitnesstrainer over het beste trainingsregime voor uw lichaam.

Hoewel je misschien nog niet helemaal voorbereid bent om echt moeder te worden, kun je door boeken te lezen, zwangerschapswebsites enz. te bekijken een idee krijgen van wat je kunt verwachten. Deze kennis zal u helpen om goed voor uw lichaam en de persoon die u het meest dierbaar is – uw kind – te verzorgen nadat u zwanger bent geworden.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *