Als het om afvallen gaat, kun je dat op veel manieren doen, maar sommige zijn ongezond. Dit is voor velen over de hele wereld een probleem geweest. Hoewel “snel afvallen” zeker mogelijk is (en veel dieetplannen richten zich hierop), is het veel belangrijker dat een dieetplan tegelijkertijd effectief en gezond is. Je hebt een gezond dieetplan nodig als je gezond wilt afvallen. U zult niet noodzakelijkerwijs snel afvallen, maar u zult resultaten behalen die blijvend zijn en u zult geen ongezonde bijwerkingen hebben.

Het is heel, heel gemakkelijk om op dieet te gaan. Bijna iedereen heeft dat wel eens gedaan, al zijn mensen het er niet over eens wat echt effectief afvallen nu eigenlijk inhoudt. Als je maar een paar kilo te verliezen hebt of als je echt heel erg overgewicht hebt, willen de meeste mensen op zijn minst wat gewicht verliezen. (Zelfs mensen met een normaal gewicht of met ondergewicht willen vaak afvallen als dat niet nodig is.) Als u toch moet afvallen, moet u dit op de juiste manier aanpakken.

Maak uw keuze: u heeft oefenprogramma’s, detox-programma’s ketoxplode, afslankpillen en vele andere trends die beweren u te helpen gewicht te verliezen. Er zijn echter maar weinig van deze programma’s die zich eenvoudig richten op wat u eet – en op een gezond dieetplan – om gezond gewichtsverlies te bereiken. Als je echter eet om af te vallen en je doet dat op een gezonde manier, dan ga je precies dat doen. Met andere woorden, u kunt gemakkelijk gezond afvallen. Het hoeft niet moeilijk te zijn.

Neem gewoon een gezond verstand benadering. Er is echt geen “perfect dieet” voor iedereen. Je kunt echter gewoon eten om af te vallen door wat gezond verstand te doen. Probeer niet elke hap te meten, meet hoeveel gram vet, hoeveel koolhydraten, hoeveel vezels en hoeveel suiker. Concentreer u op gezond eten als uw doel, en concentreer u daar gewoon op.

U kunt een paar dingen doen die helpen bij het afvallen. Verhoog uw vezels, verklein de “eerste portie” -groottes, verminder snoep en vet voedsel en drink veel water. Voeg ook wat lichaamsbeweging toe aan uw gezonde dieetplan en u zult zien dat het gewicht er gewoon af valt. Tel geen calorieën; dingen veel eenvoudiger doen. Oefen een beetje zelfbeheersing en wat geduld, en je zult zien dat je zeker zult kunnen afvallen.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat uw arts u heeft verteld dat u risico loopt op diabetes als gevolg van overgewicht. Uw arts kan u dus op het “diabetesdieet” zetten om u te helpen dat gewicht te verliezen. In het begin is het een beetje moeilijk om een dieet te volgen om gewicht te verliezen – en in feite kan het heel, heel gemakkelijk zijn om dingen verkeerd te doen. Misschien denk je bijvoorbeeld dat een klein zakje chips geen kwaad kan, of dat je maar één traktatie kunt krijgen. Of misschien denk je dat wat een halve kop rijst zou moeten zijn iets te klein is, dus vergroot je het tot een kop.

Wanneer u echter een plan voor gezond gewichtsverlies ontwikkelt, blijft u waakzaam. Dat betekent niet dat je nooit snoep of vetten mag hebben. In plaats daarvan bouw je een gezond eetplan op met gezond voedsel, oefen je een bescheiden portiecontrole en heb je af en toe een traktatie waar je PLAN voor, zo nu en dan. Gewoon gezond verstand oefenen, eerlijk zijn en doorgaan. Dat is moeilijker dan het klinkt; als dat niet zo was, zou niemand deze problemen hebben.

Probeer dit eens en kijk hoe succesvol je hierin bent. Een gezond plan voor gewichtsverlies zal u helpen om voor het leven op gewicht te komen en te blijven. Ontwikkel een gezond eetplan en ga niet gewoon “eetbuien en purgeer”. Ga niet van je dieet af als je eenmaal het gewicht hebt verloren dat je nodig hebt, of ga terug naar je oude eetgewoonten. Daardoor kom je alleen maar aan, dus je moet opnieuw beginnen. Bouw een gezond dieetplan op, oefen wat zelfbeheersing, voeg wat lichaamsbeweging toe aan uw dag en u zult nooit meer “op dieet” zijn.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *