Hypnose tijdens de bevalling helpt de zwangere vrouw pijn en angst uit haar hoofd te bannen. Gewoonlijk kan ze in haar laatste trimester gealarmeerd raken door zorgen over de bevalling. Hypnose kan op veel gebieden worden gebruikt, van medische, persoonlijke therapie tot tandheelkundige anesthesie. Hypnose is een toestand waarin je noch slaapt, noch bij bewustzijn bent, maar altijd naar buiten kunt komen wanneer je dat wilt.

Hypnose en bevalling zijn aan elkaar gerelateerd, omdat het tijdens de zwangerschap helpt bij:

Misselijkheid beheersen

Op peil houden van de bloeddruk

Verminder de inname van medicijnen tijdens de zwangerschap

Verkleint de kans op vroeggeboorte

Controleert braken

Voorkomt depressie
De bevalling met hypnose bereidt de zwangere vrouwen op een plezierige manier voor op het baren van een kind. Verder raakt moeder met hypnose voor de voorbereiden op bevalling ontspannen, wat haar meer troost geeft en haar het gevoel geeft dat ze niet onder druk staat. Het kan ook worden gebruikt bij patiënten die allergisch zijn voor anesthesie, zodat ze operaties kunnen ondergaan zonder pijn of medicijnen.

Gewoonlijk wordt een bevalling als normaal en natuurlijk beschouwd. Veel vrouwen zijn het daarmee eens en zijn voorbereid zonder angst voor weeën. Er zijn echter veel culturen waarin vrouwen wordt verteld dat de bevalling van een baby een pijnlijke en stressvolle toestand is. Als onze geest zegt dat er pijn zal zijn, dan ervaren we dat veel, omdat we dat al verwachtten.

Hypnose-bevalling begeleidt de vrouw bij het proces hoe ze in hypnose kan gaan en haar eigen anesthesie kan creëren. Met zelfhypnose kan ze gaan waar en wanneer ze het nodig heeft. Er wordt gezegd dat het nemen van drugs gevaarlijk is voor zowel de zwangere vrouw als haar kind. Bovendien, als de vrouwen voor hypnose kiezen, is het niet nodig om drugs te gebruiken. Verder helpt het ook bij meerlinggeboorten met minder pijn.

De zwangere vrouwen moeten de juiste kennis krijgen over de bevalling onder hypnose. Hiermee kunnen ze hun geest beheersen. Tijdens hypnose kunnen vrouwen de aanwezigheid van haar baby voelen, wat erg belangrijk is. Zodra vrouwen dit ervaren, zal ze dit zeker blijven volgen in haar volgende zwangerschap.

Tegenwoordig wordt hypnose vaak gebruikt door veel artsen, psychotherapeuten en chirurgen. Het wordt gebruikt als een therapeutisch hulpmiddel, dat het onderbewustzijn helpt, zonder te worden gehinderd door de bewuste geest. Het heeft niets te maken met genezing of behandeling. Zijn volledige kennis kan u ook valse weeën voorkomen.

Hypnose bevallingstherapie wordt gegeven in drie sessies. Dit wordt gevolgd door een cd of cassettebandje dat aan de zwangere vrouw wordt gegeven om het op haar eigen tijd en manier te begrijpen en te volgen. Als het goed wordt gevolgd, wordt gezien dat de geboren baby minder huilt, beter slaapt en kalm is. Dit alles komt door de bevalling onder hypnose, waarmee je bij de geboorte geen enkel trauma opliep.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *